Update november 2014

Na negen maanden weer eens een update van de website. In de afgelopen periode zijn er weer heel wat bronnen toegevoegd. Ook wordt hiermee het persoonsbestand weer uitgebreid. Inmiddels zitten er ruim 17 duizend personen in ons bestand. Deze laten wij niet allemaal zien, we houden rekening met de privacy-wetgeving. Mocht er toch nog iemand door heen slippen, dan kan dit aan ons doorgegeven worden, en zullen wij vervolgens de website aanpassen.
In september 2014 zijn we als onderzoeksteam ook weer bij elkaar geweest om onze vorderingen te bespreken en om te kijken hoe we nu verder moeten gaan. Hierbij is ook het idee geopperd om een Rapen-dag in 2016 te organiseren. Dit wordt een enorme uitdaging. We zijn dan nu ook op zoek naar diverse mailadressen. Hiervoor is een formulier ontwikkeld. Hier kunt u uw gegevens kwijt, die door ons dan weer verwerkt worden. Het kost wel wat tijd om dit formulier in te vullen, aangezien wij ook extra gegevens vragen, zodat wij kunnen zien waar u te vinden bent in ons bestand.


Inmiddels zijn wij ook op social media actief. Er is op facebook een account aangemaakt voor Adriaen Pieterszoon Raap. Adriaen Pieterszoon Raap heeft op zijn account wat verteld over de groei van de grachtengordel in Amsterdam in de zeventiende eeuw. Bent u nog geen vriend, dan kunt u dit alsnog doen.


De komende periode gaan we ons weer bezig houden met transcripties van de diverse notariele akten.